Boligområder i Flekkefjord

Bykjernen

Trange gater med hvitmalt trehusbebyggelse, et levende byliv med nisjebutikker, restauranter, bakerier, kafeer, kulturhus og en idyllisk promenade langs elva. Flekkefjord er en urban småby plassert midt i sørlandsidyllen. 

Opplevflekkefjord-Sandra-Surdal

5 minutter

kjøretid fra Flekkefjord sentrum

Rauli

Solrikt, barnevennlig og med utsikt over fjord og by. Her bor du tett på flotte turmuligheter, lysløype, badeplasser, lekeplasser og barnehager.  

Kjøretid: 5 min fra Flekkefjord sentrum. 

Uenes

Boligfeltet som er nærme alt. Svømmehall, flerbrukshall, fotballstadion, ungdomskole, videregående skole, lekeplasser og med utsikt både innover og utover fjorden. 

Kjøretid: 5 min fra Flekkefjord sentrum. 

Lilleheia

Boligfeltet på Flekkefjords tak med utsikt ut hele fjorden. Bykjernen er bare et steinkast unna, både med bil eller til fots. Det ligger også i nærheten av flotte turløyper og den nye dagsturhytta på Storeheia.

 Kjøretid: 5 min fra Flekkefjord sentrum. 

10 minutter

kjøretid fra Flekkefjord sentrum

Søyland

Et naturnært og barnevennlig nabolag med Søylandsheia som nærmeste nabo. Her er det utallige turstier, fjelltopper og badeplasser. I lysløypa kan du spille frisbeegolf på sommeren og gå på ski på vinteren. 

Kjøretid: 10 min fra Flekkefjord sentrum. 

Kråketona/Drangeid

Et rolig og barnevennlig nabolag litt utenfor Flekkefjord sentrum. Her bor du tett på det populære badevannet Selura med utallige badeplasser til glede for både store og små gjennom hele sommeren. 

Kjøretid: 10 min fra Flekkefjord sentrum.

20 minutter

kjøretid fra Flekkefjord sentrum

Sira

Lengst vest i Flekkefjord kommune ligger den idylliske stasjonsbygda Sira omringet av fjell, elv og det langstrakte Sirdalsvatnet. Her er det kort vei til lekeplasser, fjelltopper, nærbutikken, badeplasser, skole, barnehage, gårdsliv og togstasjon.  

Kjøretid: 20 min fra Flekkefjord sentrum. 

Hidra

Ytterst i havgapet i Flekkefjord kommune ligger øyperlen Hidra med sitt unike og storslåtte kystlandskap. I de to uthavnene Rasvåg og Kirkehamn finner du hvitmalt trehusbebyggelse, nærbutikker og bryggerestaurant.  I midten av øya ligger barnehage og barneskole, og det er alltid kort vei til en fjelltopp med utsikt eller et sted å stikke «tean i tanga». 

Kjøretid: 15 minutter fra Flekkefjord sentrum + fergetur 7 minutter.

25 minutter

kjøretid fra Flekkefjord sentrum

Gyland

Nord i Flekkefjord kommune ligger Gyland med sine dype skoger og høyreiste fjell. Her bor man tett på urørt natur, men togstasjonen og kort kjørevei til både Flekkefjord sentrum, Kvinesdal og Sirdal gjør det enkelt å pendle til jobb. Barnehage, barneskole og matbutikk finnes sentralt i bygda. 

Kjøretid: 25 min fra Flekkefjord sentrum. 

Lund & Moi

Trivelige Lund kommune, med sine 3 247 innbyggere, ligger vakkert til i Rogaland, og er et fantastisk sted for deg som er glad i gode naturopplevelser. Kommunen og tettstedet Moi ligger mellom Stavanger og Kristiansand og både E39 og Sørlandsbanen går gjennom området.

Største delen av befolkningen i kommunen er bosatt på Moi som har barne- og ungdomsskole, barnehage, kirke og idrettsanlegg for inne- og uteaktiviteter. Hovsherad og Heskestad har barneskoler og barnehager, idrettsanlegg og butikk. Her har du dessuten lett tilgang til fantastiske naturopplevelser hele året. Dersom du liker å gå på ski, er Sætra få minutter unna med gode snøforhold når temperaturen tillater det. Her kjøres opp 2,5 km lysløypetrase for klassisk og friteknikk. På gode dager kjøres også lengre løyper innover nydelig turterreng mot Sandstøl. Det er Moi IL som står for løypeprepareringen. Det er heller ikke langt til nærmeste skibakke, Bjørnestad skisenter, som er rundt en halv times biltur fra Moi.

Industri er viktigste næringsvei i Lund med 33 prosent av arbeidsplassene i kommunen, 39 prosent inkludert bygge- og anleggsvirksomhet og kraft- og vannforsyning/renovasjon (2016). Trelast- og trevareindustri er en dominerende bransje med 92 prosent av industriens sysselsetting.

Kjøretid: 25 min kjøring fra sentrum (25 km)