Hidra skole

Hidra-skole-3-web

Beliggenhet ved havet gjør at skolen fokuserer mye på kystkultur, tradisjoner og de muligheter som nærmiljøet gir. ”Kystliv” er et tverrfaglig prosjekt med fokus på bruk av nærmiljøet. Gjennom skoleløpet skal elevene få god kjennskap til hvordan kystens ressurser har blitt brukt opp gjennom tidene og fram til i dag. Besøk på lokale bedrifter og institusjoner, aktiviteter knyttet til sjøliv, fiske, natur og kulturlandskap, er viktige elementer som skaper identitet og tilhørighet, samtidig som det gir muligheter for en mer praktisk og variert undervisning. Skolen har flere båter som benyttes mye på vår og høst.
 
Hidra skole har ansvar for drift av kombinasjonsbiblioteket for skole og lokalsamfunn, i samarbeid med Flekkefjord bibliotek. Biblioteket har fast åpningstid på dag- og ettermiddagstid en dag i uka.
Trivselslederprogrammet (TL) benyttes ved Hidra skole. Målsettingen er å bidra til mer aktivitet og økt trygghet i skolegården. Programmet er basert på at trivselsledere blant elevene setter i gang lek og får ansvar for å bidra til en positiv skolehverdag. Siden 1999 har Hidra skole hatt et samarbeid med Løkken skole i Danmark, hvor klassesamarbeid og leirskoleopphold gir gode impulser til elever og ansatte. Skolens visjon er: Læring og trivsel for alle.