Impetus

Vi utvikler IMPETUS Afea Solver, et beregningsverktøy for ekstrem mekanikk

impetus-flagg-web

Hvem er vi?

Verdensledende teknologi – Hos IMPETUS leverer og utvikler vi software-løsningen IMPETUS Solver, som beregner hvordan materialer og konstruksjoner reagerer på ekstreme belastninger. Her brukes kunnskap om fysikk, mekanikk, materialers oppførsel, matematikk og programmering av effektiv datakode til å lage et verktøy slik at kundene våre enkelt kan gjøre disse beregningene. Teknologien som tilbys er verdensledende og vi leverer til sentrale, globale aktører i forsvarsbransjen og bilindustrien, samt olje/gass- og metallindustrien. 

Muligheter for vekst og utvikling – Da vi er et lite firma, er veien fra ide til beslutning kort. Her har du store muligheter for å påvirke utviklingen i firmaet og din egen jobbhverdag. Hos oss kan du bruke din spisskompetanse fra utdanning, og samtidig utvikle deg på nye områder. 

Trivsel og stor frihet – IMPETUS legger stor vekt på at våre ansatte skal trives. Derfor byr vi på god kaffe, lunsj fra Presterud bakeri, kanelboller når vi feirer salg, og har et fusball-bordspill klart til alle som vil leke! Vi har gode fasiliteter og arbeidsutstyr og har en lav terskel for å ta en pause om man trenger det. Arbeidstiden er fleksibel. Vi har et godt arbeidsmiljø, fordi vi har gode folk med på laget!

Ettertraktet kompetanse og unike løsninger – Det finnes kun noen få bedrifter globalt, som arbeider med det samme som oss. Vi trenger spisskompetanse fra flere fagområder for å levere alle komponenter som systemet vårt er basert på. Vi har dyktige medarbeidere innen utvikling av vitenskapelig programmeringkode (numerikk/mekanikk/fysikk), databaser, visualisering, brukergrensesnitt og webløsninger. Vi ser alltid etter nye løsninger og ny funksjonalitet innføres  raskt.

Base i Flekkefjord og Stockholm – IMPETUS har kontorer både i Flekkefjord og Stockholm og vi har daglig kontakt via digitale plattformer. Vi er både svensker og nordmenn og tiltrekker oss også annen internasjonal arbeidskraft som bosetter seg i Flekkefjord. Om Flekkefjord blir for liten og du ønsker å jobbe i storbyen Stockholm – så ordner vi det også!

Bærekraft og lokalt ansvar – Simuleringer er mer miljøvennlige enn å gjøre fysiske forsøk og det reduserer kostnader og bruk av energi og råvarer. Vi handler dessuten hos lokale leverandører så mye som mulig, bl.a. er vår Cloud-løsning designet og operert av Flekkefjord-bedriften Iserv Computing. 

Internasjonal synlighet – Vårt fokus er på det internasjonale markedet. Vi arrangerer internasjonale konferanser i Flekkefjord, der vi tiltrekker oss kunder fra hele verden. Dette fyller hoteller og lokale restauranter og Flekkefjord blir synliggjort. Vi har et omfattende kontaktnett med internasjonale universiteter og globale kunder og kan koble lokale interessenter på dette.

Jobbe hos oss?

Hos IMPETUS forsøker vi å investere i organisasjon og mennesker, slik at vi kan være ledende med våre produkter på lang sikt. IMPETUS tilbyr hvert år sommerjobber/internships til lokale teknologer.