BUD FORELIGGER! Flott utsiktsleilighet på Engøy med god planløsning og garasjeplass i lukket anlegg.

Barbros gate 56

617_1464916367.jpg

Boligtype

Leilighet

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

Solgt

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Beskrivelse

Velkommen til Barbros gate 56 – leilighet 304!

Meget fint beliggende leilighet på Engøy med fin utsikt mot sjøen. Leiligheten ligger sentralt til med gåavstand til alle byens fasiliteter.
Innbydende og delikat innredet leilighet med høy standard og en god planløsning.

Inneholder: Gang, fliselagt bad/vaskerom,stue med åpen kjøkkenløsning med innredning fra Strai, gjestetoalett, bod og 2 soverom.

Vannbåren varme.

Fra stuen er det utgang til en tilbaketrukket og solrik terrasse med plass til sittegruppe.

Parkering på anvist plass i felles parkeringsanlegg, samt egen bod. Heis i bygget.

Standard

Innbydende og lyst innredet leilighet med god standard og planløsning. Leiligheten er gjennomgående innredet i lyse fargetoner, gulvene er belagt med parkett/flis og veggene har malte gipsflater. Downlights i stue/kjøkken og bad med LED. Vannbåren varme i alle rom.

Lys og trivelig vinkelstue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har flere innredningsmuligheter og får godt med lys inn fra de store vindusflatene. Fra stuen kan utsikten mot sjøen nytes fra flere hold. Pent Strai Kjøkken i hvit utførelse med profilerte skapdører. Kjøkkenet står i stil med leiligheten og har alle hvitevarene integrert. Mellom kjøkkenbenk og overskap er det fliselagt. Stue- og kjøkkenløsningen gir flere møbleringsmuligheter med anledning for møblering i soner og med langbord ved behov.

Fra stuen er det utgang til en overbygd, tilbaketrukket og solrik terrasse med plass til sittegruppe. Her kan man nyte solen fra formiddagen til kvelden midtsommers. Glassfeltene på terrassen bidrar til at utsikten kan nytes fra flere hold. Det er tillatt med grilling på terrassen med gass/elektrisk grill. Nordvesten er merkbar i bygget og flere leiligheter har glasset terrassen inne.

Pent bad med tidløs og delikat innredning. Gulvene er belagt med flis med vannbåren varme og veggene er bekledd med fliser. Badet er et kombinert bad og vaskerom, og inneholder vegghengt toalett, baderomsinnredning og dusjløsning med glassdører. Vaskeromsavdeling bak praktiske skyvedører. På badet er det plass til klestørk.
Leiligheten er utstyrt med et praktisk gjestetoalett med vegghengt toalett og baderomsinnredning.

Leiligheten er utstyrt med 2 soverom, stort hovedsoverom og et gjesterom. Begge soverommene har skyvedører inn til eget garderoberom.

I gangen er det avsatt plass til å henge fra seg med garderobeskap. Lagring i bod i leiligheten og i bod kjelleren.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Sekundærrom: 10 kvm.

– 3. etasje –
BRA: 97 kvm, P-rom: 87 kvm.
P-rom inkl.: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom og WC.
S-rom inkl.: Garderobe x 2 og bod.

I tillegg medfølger bod (nr. 16) i kjeller på ca. 5,4 kvm (BRA/S-rom). Denne er ikke medberegnet i arealoversikten.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Byggeår og byggemåte

2019 ifølge Farsund kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle rom. Felles vvs.
Balansert ventilasjon.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt inn fiber i leiligheten fra Alt-i-boks.
Til leiligheten medfølger bod nr. 16.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Det er registert kulturminne på eiendommen. Kulturminner kan innebære begrensinger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder terrengendringer, bygging m.m.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Bjørn M. Rom den 22.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Leilighet i 3. etg., i bygning oppført/ferdigstilt i 2019. Det er en tilhørende enkelt innredet bod i kjeller. Leiligheten holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr. Det kan bl.a. nevnes at leiligheten har vannbåren gulvvarme. Leiligheten fremstår med lite bruksslitasje, og i generelt god stand."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Ingen registrert.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til rekkverkshøyde er 100 cm. Rekkverkshøyde var hovedsakelig like over 100 cm, mens det ble målt til ca. 99 cm inntil en ende mot yttervegg.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist avvik i fuger. Det er misfarget flisfuger rundt begge sluker.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Adkomst

Fra Farsund sentrum, ta Strandgaten eller Storgaten til Gåseholmen og videre til Engøy. Leilighetskomplekset ligger på høyre side mot sjøen etter Coop Extra. Leiligheten er merket med Til-salgs plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Leiligheten ligger solrikt til ytterst på Engøy, i et nyere leilighetskomplekset, et par minutters gange fra Farsund sentrum og Amfi senter. På Gåseholmen like ved er det både kolonialbutikk, fysioterapaut og legekontor. I området her kan man nyte bryggeslengen i maritime omgivelser og det er kort avstand til badehuse m/sauna. Som nærmeste nabo til komplekset ligger Barbrostranda. En solrik plass hvor man kan nyte de flotte sommerdagene.

I umiddelbar nærhet har man også trappene som fører opp til Varbak med sine flotte utsiktpunkter og fine turløyper.

Tomt

Areal: 2 314 kvm, Eierform: Fellestomt
Felleseiet tomt opparbeidet med grøntområder, asfalterte parkeringsområder og beplantning.

Området grenser mot regulert grøntområde mot sjøen. Fra leiligheten gir dette god utsikt mot sjøen.

Parkering

Parkeringsplass nr. 16 i felles parkeringsanlegg med automatisk portåpner.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.05.2019. Ferdigattesten gjelder "Nybygg, leilighetsbygg" – gnr. 3, bnr. 139. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "boligbebyggelse-blokkbebyggelse", tilhørende reguleringsplan "Slippen Engøy" (PlanID: 04817), datert 18.12.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det er planlagt et byggetrinn 3 på baksiden av dette bygget, konferer megler vedr. dette.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Adkomst via privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 3, bnr. 139, snr. 16):
I prospektet ligger utskriften fra grunnboken som viser heftelsene som er tinglyst på eiendommen. Heftelsene ligger på grunneiendommen som denne eiendommen er utskilt fra. Heftelsene er fra før denne seksjonen ble etablert og ansees å ha liten/ingen betydning for denne leiligheten. Ved fradeling av eiendommer, vil tidligere heftelser følge med over til utskilt eiendom. Kjøper må akseptere at disse heftelsene vil bli liggende på denne seksjonen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata som følger eiendommen (gnr. 3, bnr. 139, snr. 16):

2019/443200-1/200 Seksjonering 15.04.2019 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 16
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 98/4114

2020/2618299-1/200 Reseksjonering 18.06.2020 21:00
snr: 16
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 98/4065
Endring av tilleggsdel
Endring av fellesareal
Endring av sameiebrøk
Endring av tegninger

Rettigheter som følger eiendommen (gnr. 3, bnr. 139, snr. 16):
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.
I vedtektene er det restriksjoner vedr. korttidsutleie som har karakter som hotellvirksomhet.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Se tilstandsrapport.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt, men det er anledning for korttidsbesøkende å ha med dyr. Med korttidsbesøkende tenkes helgebesøk eller tilsvarende. Se ordensregler for sameiet Engøy Syd 2.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Prisantydning og omkostninger

4 350 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
108 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000,-))
120 620,- (Omkostninger totalt)

4 470 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 492 pr. år. Beløpet inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgiften varierer avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.132,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 2 374 pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

TV og bredbånd fra Altibox, parkeringsplass, vannbåren oppvarming og øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen registrert andel fellesgjeld. Annen formue pr. 2021 er kr. 13.572.

Formuesverdi

Primær: Kr. 578 454,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 082 434,- for år 2020.

Adresse med betegnelse

Barbros gate 56, Gnr. 3 Bnr. 139 Snr. 16 i Farsund kommune. Sameiebrøk: 98/4065

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Selger

Odd Birger Salen's bo v/fullmektig Tor Ove Salen.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppdragsnummer

61-22-0189

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0189. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør – SELGER (Kr.6 115)
Provisjon (Kr.45 000)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7 100)
Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350)
Panterett med urådighet – Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Tingl. hjemmelserklæring – Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.79 635)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Adresse

Barbros gate 56 - 4550

Farsund, Norge