Flekkefjord/ Kleivan – Visning 4 mars kl. 16:30! Sjarmerende bolig/ fritidsbolig ved sentrum – garasje og fin sjøutsikt

Kleivan 9

899_1730913214.jpg

Boligtype

Enebolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 2 390 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Kort om eiendommen

Sjarmerende enebolig beliggende på en flott tomt med utsikt over fjorden, byen og boligområdene rundt. Her er det mulighet for utleiedel, da begge etasjer har egen inngang og boligen tidligere har inneholdt to boenheter.

Inneholder: romslig stue, kjøkken med eldre innredning, 2 bad hvor bad i 1. etasje har opplegg til vaskemaskin, 2 toalettrom og 3 evt. 4 soverom. Uteområdet er pent opparbeidet med platting, trapp opp til terrasse i 2. etasje samt noe plen og utestue som ligger litt høyere i terrenget. Medfølger en frittstående bod i hage samt frittstående garasje.

Kun 5 min. gange til sentrum som har alt av fasiliteter.

Flekkefjord kommune har ikke boplikt. Boligen egner seg svært godt til fritidsbolig – nåværende eier har brukt eiendommen til fritidsbolig.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert og flott til i veletablert boligfelt. Her er fin utsikt utover fjorden. Gangavstand til byen med alt av fasiliteter. Vollen ligger også like ved med lekeplass, fotballbane og isbane på vinterstid.

Adkomst

Fra E39 kjører man ned til sentrum og over broen. Ta til høyre rett før parken ved Flekkefjord Sparebank.
Følg så Fjellgaten rett frem til du kommer til Kleivan. Følg veien et lite stykke opp i bakken og boligen kommer til venstre.
Se skilting fra Aktiv eiendomsmegling.

Omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper – lagt ut av megler)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))

76 792,- (Omkostninger totalt)

2 466 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Overtakelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger.

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
Kjøper vil ikke ha tilgang til eiendommen i perioden mellom budaksept og overtakelse.

Innhold

1. etg: vindfang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom/trapperom og toalettrom.
2. etg: gang, trapperom, toalettrom og 3 soverom hvorav ett har utgang til terrasse.

Medfølger også en frittstående bod i hagen på 9 kvm. samt en frittstående garasje på 19 kvm. på eget bruksnummer.

Standard

1. etg:
Vindfang: tapet, takess og parkett på gulv. Her er sikringsskap skjult i et garderobeskap.

Stue: tapet, parkett på gulv og malt slett himling. Her er det både vedovn, peis og varmepumpe. Romslig stue med plass til både spisegruppe og sittegruppe.

Kjøkken: parkettgulv, malte himlingsplater, malte slette vegger og våtromsplater over kjøkkenbenken. Eldre opprinnelig innredning med slette fronter.

Bad/vaskerom: for det meste eldre overflater. Malt tapet på vegger og våtromstapet i dusjhjørne. Malt slett himling. Belegg med oppkant i dusjhjørne og nyere fliser på resterende del av rommet. Rommet har innredning med nedfelt servant, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom i 1 etg: gulvfliser, malte slette vegger og malte himlingsplater. Eldre toalett.

Soverom/trapperom: svingtrapp opp til 2. etasje. Garderobeløsning. Parkett på gulv, tapet og malt slett himling. Dette rommet er i dag brukt som soverom.

2. etg:
Trapperom: laminat på gulv, mdf-plater + tapet på vegger og takess.

Gang: furugulv, tapet og brystpanel og malt slett himling.

Bad: nyere bad som er bygget opp fra bunnen av. Våtromsplater på vegger og malte himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg med oppkant. Rommet har innredning med nedfelt servant og dusjkabinett.

Toalettrom i 2. etg: laminatgulv, malte slette vegger/himling med tapet på ene veggen. Noe eldre toalett.

Hovedsoverom: tapet på vegger, takess og laminat på gulv.

Sov 2: tapet, parkett og takess. Her er også utgang til terrasse som har trapp ned til uteområdet.

Sov 3: furugulv, tapet og takess.

Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.

Forhold som har fått TG3:
Tomteforhold > Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Dette gjelder på baksiden av boligen. Det må forventes en del overflatevann til tider som vil havne på baksiden av boligen.
Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Forhold som har fått TG2 – Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Noe råteskader på enden av vindskier på kvist og pannebord er også skadet.
Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utskiftning av pannebord og noen vindskier må beregnes på grunn av skader.

Utvendig > Vinduer – 2
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Konsekvens/tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. En del vedlikehold må beregnes på vinduer med enkelte utskiftninger nå og på noe sikt på grunn av normal slitasje og elde.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger – 2
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt
fare for skader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Ble registert et mindre eldre fuktmerke i underliggende himling i vindfang. Det var ingen utslag på fuktighetsindikator ved søk i dette område på befaringen.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Høyde på rekkverk bør økes med tanke på sikkerhet. En må følge med på denne type konstruksjon som er utsatt for fuktskader.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik: Det bør opprettes bedre ventilasjon av grovkjeller og det var noe innsig av fuktighet på befaringen.
Konsekvens/tiltak: Fungerer med dette avviket ved bruk som en grovkjeller. Drenering og fuktsikring av grunnmur bør sjekkes for vurdering av tiltak.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Vindu er nær våtsone i dusjhjørne.
Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Konsekvens/tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskapene er plassert i gangen i andre etasje og i vindfang i første etasje. Større deler av anlegget er i fra byggeåret og har ingen åpenbare synlige skader/feil.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
-Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall)
-Ingen ting gjort i mitt eierskap.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
-Ukjent
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
-Ukjent
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
-Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut?
-Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel ermiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens
elektriske anlegg?
-Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
-Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
-Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
-Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
-Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
-Ja
En gjennomgang av eldre anlegg av fagfolk ved jevne mellomrom anbefales.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Bør sjekkes nærmere da det kommer noe fuktighet inn i grovkjeller. Se også punkt rom under terreng.

Forhold som har fått TG2 – avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. På generelt grunnlag anbefales pipe og helbeslåes over tak. Visst ikke må denne impregneres ved jevne mellomrom.

Utvendig > Takkonstruksjon/loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkontruksjonen. Ingen ventilasjon av lukket innredet deler av takkontruksjonen. Det må nevnes at dette heller ikke var vanlig i denne byggeperioden.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TIlstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder i begge etasjer.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Er noe fall i rundt sluke og flatt gulv i resterende del av rommet. Er benyttet gulvlister som er en dårlig løsning på et våtrom.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er avvik: Det er ingen fall på gulvet i mot og i rundt sluke. Flatt gulv.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Noen mindre riss og sprekker ble registrert.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige avløpsledninger.

Beskrivelse av tomt

Koselig innegjerdet uteområde med port. Tomten er fint opparbeidet med platting ut fra første etasje, noe hage/ plen og redskapsbod. Trapp opp til utestue som har flott utsikt!

Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.

Oppvarming

varmepumpe fra 2019, vedovn, peis og elektrisk varme.

Byggemåte / Konstruksjon

Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater (etterligning av takstein). Første etasje er mest sannsynlig blitt murt opp av sementsteinsblokker og utvendig puss i andre etasje på kvist og ene endeveggen. Fasade i mot terrasse i andre etasje er blitt kledd opp på nytt med dobbelfals kledning med tilhørende belistninger.

Parkering

Garasjen, samt plass til to-tre biler foran garasje

Midlertidig brukstilatelse og ferdigattest

I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen. Dette er heller ikke uvanlig for eldre eiendommer, da kravet om ferdigattest kom på 90-tallet. Altså har det ingen betydning for bygg som er fra den tid før kravet om ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse kom.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Skal boligen deles til to utleienheter kan dette være søknadspliktig. Boligen er som nevnt brukt til to boenheter tidligere og ligger også registrert som to enheter (H01 og H02) i matrikkelbrev som ligger vedlagt i salgsoppgave.

Budgivning

Budgivning i forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

Budgivning utenfor forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Adresse

Kleivan 9 - 4404

Flekkefjord, Norge