Herskapelig og velholdt bolig i Jugend/Sveitser stil på solrik, parkmessig opparbeidet tomt.

Omlandsveien 4

474_63695586.jpg

Boligtype

Enebolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 7 900 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Om eiendommen

Velkommen til Omlandsveien 4!
Stor autentisk og herskapelig bolig i Jugend/Sveiter stil med dekorative utsmykninger.
Boligen, på folkemunne i Farsund Kommune kjent som "Slevdals hus", i avisreportasje omtalt som "Huset fra en fordums tid" fremstår som et landemerke i Vanse sentrum. Innvendige tak er nydelig dekorert med maleri og gips-rosetter. Eiendommen bærer preg av gammel storhet, enestående i sitt slag, et hus med sjel og sjarm.
Bolig/eiendom renovert i år 2000, i samråd med Fylkeskonservator i Vest-Agder. Alt har blitt gjort i alle år for å bevare dette unike huset/eiendom i mest mulig opprinnelig utforming.
Hage ble anlagt med arkitekthjelp fra Ås Landbrukshøyskole og består av fine bed, grusganger, paviljong og gangstier. Eiendommen har bryggerhus, grillhus, uthus, drivhus og hønse

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt i Vanse sentrum, men er usjenert i forhold til omgivelsene. I umiddelbar nærhet ligger bl.a. matbutikker, frisør, klesbutikker, blomsterbutikk, restaurant, kiosk, idrettsanlegg, barnehage og skoler. Flere fine turmuligheter med utgangspunkt fra eiendommen. Den populære Selvågsparken ligger like ved.

Innhold

Primærrom: 309 kvm, Bruksareal: 317 kvm Sekundærrom: 8 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 80 m² – 1. etg. 123 m² – loft 114 m².

P-rom inkl:
Loft: Gang, bad og 4 soverom.
1. etasje: Vindfang/entre, bad, kjøkken, spisestue, stue 2, stue 3, Tv-Stue og hall.
Kjeller: Gang, bad /dusj/wc, vaskerom og kjellerstue.

S-rom inkl.:
Loft: Bod.

Kommentar fra takstmann:
Kjeller har takhøyde under 2,4 meter, men over 1,9 meter. På grunn av bruken av rom er alle plassert som P-rom selv om ikke etasje høyden er
i forhold til forskrift.
Takhøyde i kjeller fra 1,91 – 1,96 m. Takhøyde i 1.etasje fra 2,42 – 3,02 m. Takhøyde på loft fra 2,64 – 2,81 m.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Farsund kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger på eiendommens bebyggelse. Det foreligger godkjennelse på hagestue, fasadeendring garasje og endring innkjørsel. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Standard

Stor autentisk og herskapelig bolig i Jugend/Sveitser stil oppført i tre med dekorative utsmykninger, flotte dør- og vindusomramninger, bratt saltak kledd med skifer og store utstikk, 2 fløyet hovedinngangsdør og store vinduer med egenartet postdeling.

Boligen, på folkemunne i Farsund Kommune kjent som "Slevdals hus", og i tidligere avisreportasje omtalt som "Huset fra en fordums tid" fremstår som et landemerke i Vanse sentrum. De fleste tak er nydelig dekorert med takmaleri og gips-rosetter. Eiendommen bærer preg av gammel storhet og er enestående i sitt slag. Et hus med sjel og sjarm, et hus og eiendom man blir glad i.

Bolig og eiendom ble totalrenovert i år 2000, og da i samråd med Fylkeskonservator i Vest-Agder. Alt har blitt gjort i alle år for å bevare dette unike huset og eiendommen i mest mulig opprinnelig utforming.

Spesiallaget kjøkken med profilerte fronter i lys utførelse. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass som gir rom for en god arbeidsplass. Her er det plass til spisemøblement. Innredningen er utstyrt med enkeltstående hvitevarer som vil medfølge handelen. Over komfyr er ventilatoren bygget pent inn.

Boligen er utstyrt med 4 stuer. Rommene har godt med lys inn gjennom store sprossede vinduer, har god takhøyde og er pent utsmykket. Her finner man dekorativt brystpanel, kraftig listverk, høye døråpninger, takmalerier, autentiske tapeter/maleteknikker og takrosetter. Stuene har flere bruksmuligheter. 2 av stuene har nyere vedovn som gir godt med varme og stemning i rommene.

Det er totalt 3 bad i boligen. Badet i 1. og 2. etasje har fliser på gulv og vegger. Rommene er utstyrt med baderomsinnredning og toalett. Badet i 1. etasje har dusjløsning og badet i 2. etasje har badekar. Badet i kjelleren har fliser på gulv og malte murvegger. Rommet er innredet med servant, toalett og dusjkabinett.

Soverommene ligger i 2. etasje. Det er totalt 4 meget gode soverom med god takhøyde og gode møbleringsmuligheter. Hvert soverom har forskjellig utsikt.

I kjelleren finner man boligens kurositet med et samlingsrom hvor det er mulig å dekke med langbord ved spesielle anledninger.

I tillegg kan eiendommen skilte med bryggerhus, grillhus, uthus, drivhus og hønsehus.

___

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 16.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Eldre enebolig, bygget ca. 1900, bygget i en etasje med loft og kjeller. God etasje høyde i 1.etasje og loft, noe lavt i kjeller. Råteskade i sperr/ vindski ved østvendt gavl, etterhvert må denne skiftes ut. Utvendig kledning, opprinnelig fra 1900 kledning av god kvalitet fra den tiden. Det er noen bord med sprekk på syd og østvendte vegger, dette er vegger med størst belastning av sol, sprekker bør fugefylles. Også hjørnebord og vannneser langs grunnmur sør og østvendt har stedvis skader. Tilbygg bad og vindfang/entre fra ca. 2013. Skifertaket er fra byggeår og synes bra i stand i forhold til alder, en løs stein ved møne på vestsiden. 3 ovner på loftet, røkrørene er blendet i pipa, det vestre pipeløp er fylt igjen. Det er kun nordvendt del av kaltloftet som er kontrollert, ingen synlige skader. Angående dusj/ wc i 1.etasje, eier har starte renovering av rommet og vil også montere dusjkabinett.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Utvendig > Vinduer
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. 5 vinduer har råteskader i karm.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp har ikke rekkverk eller håndløper på vegg. Lofttrappa har ikke håndløper på vegg.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad /dusj/wc
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mot fall til sluk og ujevnt gulv.

Våtrom > Ventilasjon > Bad /dusj/wc
Ingen ventilering utover åpning av vindu. Rommet har ingen ventilasjon Det er vanskelig å etablere ventilering i gråsteinsmur.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Ingen ventilering utover åpning av vindu. Rommet har ingen ventilasjon

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er registrert synlige tegn på fukt-/råteskader.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har ingen ventilasjon. Ingen ventilering utover åpning av vindu.

TGIU KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad /dusj/wc

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Med bakgrunn i alder synes stein å ligge godt og montering med god håndverkskikk.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Pipene kan feies fra kalt loft.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Noen klednings bord er sprekt, ett hjørnebord, nedre del og vannnese på syd/ østvendte hjørne har behov for reparasjon.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Innblåst fiber isolasjon på kaltloft, ingen dampsperre. Råteskadet sperr/ vindski ved østvendt gavl.

Innvendig > Radon

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er opprinnelige fururamsdører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad /dusj/wc
Det er avvik: Skjeve murvegger.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad /dusj/wc
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Brønn og brønnluke i plan med gulvet ca. midt på gulvet, rommet har ikke sluk, men åpen løsning med kjellergang, sluk mellom kjellergang og vaskerom nærmest vaskerommet.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. På resterende drenering fra byggeår er det et problem, det siger inn vann i nedkant av gammel kjellertrapp.

TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 – 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Størst avvik i kjellerstua, område innenfor døra med høydeforskjell på ca. 58 mm.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Adkomst

Eiendommen ligger i Vanse sentrum like ved kirken. Boligen er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

I garasjedel i uthus, det er for øvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Tomt

Tomta er parkmessig anlagt med store plenlagte områder i forskjellig plan med boltreplass, renessansehage, beplantning, uteplasser m.m. Eiendommen ligger meget solrikt til med sol fra tidlig morgen til ca. kl. 20-20.30 ved boligen, på øvre del av tomten skinner solen enda lengre. Asfaltert tun med gode parkeringsmuligheter.

Hage og uteområdet ble i sin tid tegnet og anlagt med arkitekthjelp fra Ås Landbrukshøyskole og består av mange fine bed, grusganger, paviljong, plener på forskjellige nivåer og gangstier.

Mot syd er det en gammel musikkpaviljong, og på toppen av høyden var det i sin tid tennisbane med flere anlagte gangstier både på fremsiden og badsiden av høyden.

Opprinnelig sto dosent Moen ved Landbrukshøyskolen som hovedansvarlig for planleggingen av hagen i 1927. Fylkesgartner Olstad, Lillehammer, sto for detaljanlegget rundt 1930.

På tomten er det bryggerhus, grillhus, uthus, drivhus og hønsehus.

Hønsehuset står helt inn til grensen mot tidligere festetomt, og grensen mot dette arealet er ikke avklart. Dersom det ved senere oppmåling viser seg at hønsehus står utenfor tomtegrense, må kjøper akseptere dette.

Eiendommen i seg selv er på nærmere 6 mål, midt i sentrum, og det kan derfor være interessant å se nærmere på utnyttelse. Selger har ikke tatt formelt initiativ for en mulig omregulering og fradeling av areal, men sitter inne med informasjon om mulige alternative løsninger for fradeling som kan gi stor utnyttelsesgrad for bygningsmasser, store parkeringsareal og optimal inn- og utkjørsel. Selger kan kontaktes direkte for mer informasjon.
Eventuell søknad og risiko påfaller kjøper.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger ihht. regulerinsplan for Vanse sentrum og Bryneåsen , datert 14.03.1978.
Eiendommen grenser inn til område som er under utvikling.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Ansvarlig megler

Janne Lagtun Brikland

Adresse

Omlandsveien 4 - 4560

Vanse, Norge