Innholdsrik enebolig med garasje på flott opparbeidet tomt.

Heia 3

437_f8a1be2c-7df1-4262-9607-cec4681ba10f.jpg

Boligtype

Enebolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 4 100 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Om eiendommen

Velkommen til Heia 3!

I et av Borhaugs veletablerte boligfelt finner man denne flotte eiendommen på Brekne.

Boligen er bygd ut/om i flere etapper og ansees å være en komplett bolig med.
– godt utstyrt IKEA kjøkken med alle hvitevarer integrert med unntak av kombiskap som medfølger.
– tv-stue, loftstue og dagligstue
– 2 bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegg.
– eget vaskerom.
– 5 soverom

Boligen er gjennomgående pent innredet i harmoniske fargetoner og holder en god standard.

Flott opparbeidet hage med lune usjenerte plasser. Her kan man flytte seg etter vær og vind.

Meld deg på visning. Velkommen!

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende bolig på idylliske Borhaug i et veletablert boligfelt. Eiendommen ligger solrikt til, med kort avstand til skole, barnehage, kapellet, butikker og havnen. Borhaug er kjent for de mange flotte rekreasjons- og turområdene, som er lett tilgjengelige fra denne eiendommen. De populærere Listastrendene som kranser seg fra Lomsesanden til Lista Fyr, består av mange populære turstier og flotte badeplasser. Eiendommen ligger ca. 2 km fra Lista fyr, hvor man kan nyte det flotte havet i fint vær, og det spektakulære livet i sjøen ved uvær. Eiendommen ligger ca. 8 km fra Vanse sentrum, og ca. 16 km fra Farsund sentrum.

Innhold

Innholdsrik enebolig, gjennomgående pent innredet med harmoniske og lune fargetoner. Gulvene er i hovedsak belagt med laminat, flis og tepper. Veggene er bekledd med gips, huntonitt, tapet og malte overflater.

Boligen har en spennende og godt gjennomtenkt planløsning. Boligen er bygd på/endret i flere etapper etter hvert som behovene har meldt seg, og har blitt en komplett bolig.

Kjøkkenet ligger i hjertet av boligen med et godt utstyrt IKEA kjøkken med alle hvitevarer integrert, med unntak av enkeltstående kombiskap som står i grovkjøkkengangen. Alle hvitevarene medfølger. Kjøkkenets utforming gir rom for en god arbeidsplass, og det er god plass til spisemøblement.

I tilknytning til kjøkkenet ligger tv-stuen med utgang til fremsiden av huset, hvor morgensola kan nytes med en god kaffekopp i sola. Fra kjøkkenet er det også tilgang til dagligstuen. Vinkelstue med mange møbleringsmuligheter og god plass til å anrette med langbord ved spesielle anledninger. Her kan man nyte varmen og stemningen fra en moderne vedovn. Varmepumpe på vegg. Rommet har godt med vindusflater inn for godt lysinnslipp og det er utgang til hagen med sin usjenerte og solrike beliggenhet.

Boligen er utstyrt med 2 bad og ett toalettrom. Badene har fliser med varmekabler på gulv og baderomsplater på vegg. Badene er innredet med baderomsinnredning, toalett og dusjløsning med glassvegg. Ett av badene er et "privat" bad til hovedsoverommet.
Toalettrommet ligger på loftet i tilknytning til 2 soverom.

Boligen er innredet med 5 godkjente soverom. Rommene er i gode i størrelse. Hovedsoverommet ligger i nybygget fra . Rommet har god takhøyde og egen utgang til en privat uteplass med takoverbygg.

Godt med lagring i kott og boder, samt under boligen i grovkjelleren.

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 06.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Boligen på Heia 3 er en større enebolig med krypkjeller, hovedetasje og loft og ble utvidet i 2005, 2009 og sist i 2015. Jevnt over fremstår bygget i alminnelig god teknisk stand, men det er enkelte punkter som kan være verd å nevne:
1.Det er registrert fukt på kryploft ved pipe, så dette må undersøkes nærmere.
2. Vaskerom er modent for oppgradering, her er gulvet tilnærmet flatt, og kan by på problemer ved en eventuell lekkasje.
3. Det mangler rekkverk på innvendig trapper samt terrasse og forstøtningsmur utvendig. Man bør se på sikringstiltak her.
4. Vinduer på loft står noe høyt, med hensyn til kravet for rømning. En fast installasjon vil kunne løse dette.
5. Pipe må rehabiliteres. (Selger opplyser at foring av pipe er rekvirert og bekostes av selger).
Ut over det er det enkelte konstruksjoner og installasjoner hvor man må påregne utskiftninger, vedlikehold og lokale utbedringer.
Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.

Følgende avvik har fått TG3:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Innvendig > Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er vanskelig tilkomst til feieluke. Avstand fra ildsted til brennbart foran er mindre enn 30 cm Skade på innerrør i pipe. I følge rapport er feieluke på loft kledd inne.
Konsekvens/tiltak Tiltak: Gjøre tiltak for å få tilgang til feieluken. Det må monteres nytt innerrør. Selger opplyser at tiltak er iverksatt og foring av pipe er rekvirert.
Lokale utbedringer: Avstand til brennbart må utbedres.
Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000

Innvendig > Innvendige trapper: Det er liten frihøyde i trappeløp Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak Andre tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Innvendig > Innvendige trapper 2: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Konsekvens/tiltak Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er av betongstein. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Konsekvens/tiltak Andre tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Følgende avvik har fått TG2:

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Konsekvens/tiltak Påviste skader må utbedres. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vrider mangler på et vindu. Konsekvens/tiltak Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000.

Utvendig > Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er avvik: Vrider på hoveddør er løs. Balkongdør i Pvc er montert feil vei, men virker. ( Et krav for rømningsvei er at en dør skal vende ut) Dørblad har svellet. Balkongdør har skader i blad. Konsekvens/tiltak Andre tiltak: Tiltak: Man må påregne utskiftning av enkelt dører. Lokale utbedringer må påregnes. Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000.

Innvendig > Overflater: Det er avvik: Bom under fliser og riss i fuger. Konsekvens/tiltak Tiltak: Lokal utbedring Kostnadsestimat: Under 10 000.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Enkelte partier i krypkjeller har eksponert isolasjon Konsekvens/tiltak Tiltak: Etablere vindtetting. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er avvik: Konsekvens/tiltak Det må foretas utbedring av fallforhold. Tiltak: Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000.

Tekniske installasjoner > Vannledninger kobber: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Andre tiltak: Kostnadsestimat: Under 10 000.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er avvik: Ventilrist er rustet Konsekvens/tiltak Tiltak: Lokal utskiftning.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Konsekvens/tiltak Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Ved å koble en slange til tanken, vil man kunne tappe den uten at det går ned i grunn. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Konsekvens/tiltak Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Kostnadsestimat: 50 000 – 100 000.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Konsekvens/tiltak Lokal utbedring må utføres. Kostnadsestimat: Under 10 000.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Adkomst

Fra Vanse sentrum, kjør til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg veien i ca. 8 km. Ta til høyre opp Skolebakken og deretter til høyre inn på Heia. Eiendommen ligger på høyre side og er merket med salgsskilt til Sørmegleren.

Diverse

Det er nylig gjennomført branntilsyn, hvor det ble anmerket avvik. Avvikene vil selger ordne og er ansvarlig for at avvikene lukkes og saken avsluttes. Tilsynsrapporten ligger ved i prospektet.

Parkering

På egen tomt og i garasje med automatisk portåpner.

Tomt

Flott opparbeidet tomt med flate plenlagte partier, steinlagte områder, beplantning, hekk og asfaltert tun.

Sola er på eiendommen gjennom hele dagen. Tomtas utforming gjør det mulig å flytte seg etter vær og vind med lune solrike plasser rundt boligen på de mange fint opparbeidede uteplassene under åpen himmel og under halvtak.

Fra tomta er det noe utsikt mot sjøen.

Mot naboen i nord (Heia 1) har eier av denne eiendommen (Heia 3) noe av sitt gruslagte område over grensen. Naboen har etablert hage over en veldig liten del av denne tomta. Det er snakk om et veldig lite område, og naboene har vært enige om dette, og det er ikke utført en grensejustering. Evt. grensejustering må rekvireres av kjøper. Det foreligger en skriftlig avtale som ligger ved i prospektet.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan; Kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028.

Ansvarlig megler

Anita Cecilie Gabrielsen

Adresse

Heia 3 - 4563

Borhaug, Norge