Lyngdal/Oftebro – Innholdsrik bolig med grei standard! Attraktivt område og sentral beliggenhet

Oftebro terrasse 20B

135_f4243246-70b3-4b21-b255-fe4f5bb5f416.jpg

Boligtype

Tomannsbolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 2 250 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Kort om eiendommen

Innholdsrik vertikaldelt del av tomannsbolig med sentral beliggenhet i Oftebro! Boligen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde. Herfra er kort vei til både sentrum, handelsparken, busstopp, barnehager og skole. Boligen strekker seg over to plan og har 3 soverom, romslig stue med egen spisestuedel og utgang til terrasse på baksiden samt terrasse i front. Det er satt inn nye vinduer i deler av hovedetasjen samt ny balkongdør og skyvedør til terrasse.

Eiendommen ligger usjenert til og har meget gode solforhold samt flott utsikt mot Lyngdalsfjorden, Bringsjord og Møskeland. Tomten har asfaltert tun, carport og hage. Her er ingen boplikt.

Innflytningsklar! Mulighet for rask overtakelse. Det vil ikke bli foretatt noe ytterligere rengjøring.

Beliggenhet

Ligger i et etablert og attraktivt boligfelt i Oftebro i Lyngdal. Barnevennlig område med kort vei til både sentrum og Rom. Her er flere lekeplasser i kort avstand fra eiendommen. Ligger usjenert til og har meget gode solforhold samt flott utsikt.

Adkomst

Adkomst via kommunal vei. Sving av Rv-43 ved Misjonskirken. Ta til venstre opp Oftebro terrasse. Følg veien oppover, ta til venstre etter ca. 200 meter, følg veien et lite stykke og boligen vil komme på venstre hånd. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Aktiv Eiendomsmegling ved fellesvisninger.

Omkostninger

2 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
240,- (Pantattest kjøper – lagt ut av megler)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,00))

75 390,- (Omkostninger totalt)

2 275 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Overtakelse

Overtakelse etter nærmere avtale med megler. Boligen står idag tom så det er mulighet for rask overtakelse. Eiendommen overtas som den er uten noe ytterligere utvask.

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
Kjøper vil ikke ha tilgang til eiendommen i perioden mellom budaksept og overtakelse.

Innhold

Hovedetasje: stue, spisestue, kjøkken og soverom.
Underetasje: vindfang, hall m/trapp, bad, vaskerom, toalettrom, 2 soverom, bod og lagerrom.

Standard

Boligen holder en gjennomgående grei standard. Det er vedovn i stua samt varmepumpe i trappeoppgang. Det er byttet en del vinduer i hovedetasje samt alle utvendige dører.

Kjelleretasje:
Bad: Takess, malt tapet på vegger og flislagt gulv med oppkant. Det er en stråleovn på veggen for oppvarming av rommet. Rommet har innredning med nedfelt servant og dusjkabinett.

Toalettrom: rommet er blitt oppgradert/fornyet etter tidligere lekkasje. Takess, våtromsplater på vegger og gulvbelegg med oppkant. Nyere toalett, servant og panelovn på veggen.

Vaskerom: eldre overflater og vvs utstyr fra byggeåret. Vaskerommet er slitt og trenger større oppgraderinger. Se tilstandsrapport. Vaskerommet er romslig og her er mye muligheter. Enten dersom det ønskes større bad, eller kombinert bad og vaskerom så er dette mulig da alle 3 rom ligger vegg-i-vegg.

Gang og vindfang:
Takess, tapet på vegger og laminat på gulv.

Soverom 1 i underetasje:
Takess, tapet på vegger og teppe på gulv.

Soverom 2 i underetasje:
Takess, tapet på vegger og teppe på gulv.

Kjeller har også to boder.

Hovedetasje:
Kjøkken:
Takess, tapet på vegger og furugulv. Det er fliser mellom benk og overskap. Eldre opprinnelig innredning med slette folierte fronter.

Stue/spisestue:
Takess, tapet på vegger og furugulv. Det er utgang til terrasse på baksiden av boligen fra spisestuedel samt utgang til terrasse i front fra stuen. I stuen er det også satt inn en nyere vedovn.

Soverom 1 i hovedetasje:
teppegulv, tapet på vegger og takess. Her er praktisk garderobeløsning.

Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.

Forhold som har fått TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger – 2
Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Enkel tekking under et bjelkelag av stålplater som ikke holder tett og kondenserer til tider. Dette har forårsaken større råteskader og fuktmerker på reisverk og kledning i rundt carport.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Tekkingen må skiftes/utbedres.

Utvendig > Utvendige trapper – 2
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk.
Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Forhold som har fått TG2 – AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Vurdering av avvik: Noe mindre parti med påbegynnende råte i front i mot nabo. Kledning som nylig er blitt skiftet er ikke blitt malt.
Konsekvens/tiltak: Utskiftning av enkelte bord må beregnes på noe sikt. Nye kledningsbord med tilhørende belistninger må overflatebehandles.

Innvendig > Overflater
Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulvbord har gått noe i fra hverandre i stue flere plasser. Sprekk i flere plateskjøter i stue og tapet har løsned i ned del på soverom i underetasjen. (Ingen unormale utslag på fukt ved søk i dette område).
Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

Våtrom > Underetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på
membranløsningen. Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig.
Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør vurderes om lokal utbedring er mulig.

Tomteforhold > Terrengforhold
Vurdering av avvik: Noe fall på terrenget i mot grunnmur under nyere terrasse.
Konsekvens/tiltak: Terreng justeringer bør vurderes.

Forhold som har fått TG2 – AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. En del eldre fukt/kondens merker på undertaket i nederste del. Dette er ikke uvanlig, da det mest sannsynlig tidligere har vært shingel som taktekking. Kan da ofte danne seg kondens på undersiden ved væromslag.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Følg med på tilstand. Skulle det bli noe mer må tiltak/utskiftning vurderes.

Utvendig > Vinduer – 2
Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig karm og ramme har fått en del slitasje på de mest værutsatte steder.
Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. En del vedlikehold med enkelte utskiftninger på noe sikt må beregnes på grunn av normal slitasje og elde.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er avvik: Er noe langt i mellom søyler for drager under veranda, selv om drager er blitt noe forsterket.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Anbefaler at det blir satt opp en ekstra søyle under drager for veranda.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder i stue i mot trapp. Ellers er det noe ujevn gulvstøp i underetasjen.
Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Pipe og ildsted
Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Konsekvens/tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng
Vurdering av avvik: Noe mindre fuktvandring ble registrert ved søk i nedre del av grunnmur under terreng. Maling har løsnet i fra underlaget i disse områder. Dette har ofte sammenheng med at det ikke ble brukt fuktsperre (plast) under fundamenter i denne byggeperioden, som gjør at det alltid vil kunne bli noe oppsug av jordfuktighet.
Konsekvens/tiltak: Det er viktig at ikke mer av grunnmur blir foret ut og lukket inne før årsaken til noe fuktighet er blitt utbedret.

Innvendig > Innvendige trapper
Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Kravet er max 100 mm.

Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Er også noen liten oppkant ved dør i forhold til topp sluk.
Konsekvens/tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskapet er plassert i vindfang og har skrusikringer med merkede kurser. Det meste av anlegget er i fra byggeåret og har ingen åpenbare synlige skader/feil.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
-Nei
Spørsmål til eier:
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.
-I samband med varmepumpe og flere kontakter ute og inne.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
-Ja
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
-Ja
Eksisterer det samsvarserklæring?
-Nei
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
-Ja Har vært, vet ikke når.
6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
-Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
-Nei
Generelt om anlegget
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
-Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
-Nei
Inntak og sikringsskap
10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
-Ja
11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
-Ja. En gjennomgang av eldre anlegg av fagfolk med jevne mellomrom anbefales.

Tomteforhold > Drenering
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk i mur ved carport. Ellers er det noen mindre sprekker og riss i murpussen enkelte steder.
Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Beskrivelse av tomt

Asfaltert gårdsplass og plenområde både foran boligen og på baksiden. Ved siden av carporten er det trapp opp til uteområde på baksiden.

Diverse

Her kan man få en rask overtakelse om ønskelig. Gjør også oppmerksom på at eiendommen vil ikke bli ytterligere rengjort.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stua.

Byggemåte / Konstruksjon

Veggene har bindingsverkskonstruksjon og har for det meste stående bordkledning av under og påbord. Liggende bordkledning av type dobbelfals i gavlvegger og nedre del av fasade i underetasjen. Er nylig blitt byttet ut en del kledning i samband med nye vinduer og dører. Taktekkingen er av nyere stål/aluminiumsplater av type decra, som er en etterligning av takstein.

Parkering

Parkering i carport og egen gårdsplass.

Midlertidig brukstilatelse og ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 17.03.1982.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Budgivning

Budgivning i forbrukerforhold

Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

Budgivning utenfor forbrukerforhold

Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Ansvarlig megler

Marita Lervik

Adresse

Oftebro terrasse 20B - 4580

Lyngdal, Norge