Oppgradert enebolig i landlige omgivelser.

Dragedalen 27

513_120338912.jpg

Boligtype

Enebolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 1 950 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Om eiendommen

Velkommen til Dragedalen 27!

Landlig beliggende eiendom bestående av bolig og frittstående bod.
Stue med åpen kjøkkenløsning med innredning fra Ikea med integrerte hvitevarer.
Pent bad innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin.
1 soverom i hovedetasjen og 2 rom innredet som soverom på loft (rommene på loft er ikke godkjent for varig opphold).
Solrik og romslig veranda/terrasse.
Beliggende i naturskjønt område, ca. 4 km fra Lyngdal.
Kort avstand til flere fine turområder.

Meld deg på visning. Velkommen!

Beliggenhet

Landlig beliggende enebolig en kort biltur fra Lyngdal sentrum.

I umiddelbar nærhet finner man flotte turområder, enten man ønsker å gå langs opptråkkede stier eller bestige topper. Ønsker man å sykle, finnes det mange flotte sykkelturer i distriktet. Her kan man sykle krevende løyper, eller flatere løyper.

Eiendommen ligger sørvendt til med mye sol i sommerhalvåret.

Boligen ligger ca. 4 km fra Lyngdal sentrum og ca. 2 timers kjøring fra Stavanger.

Lyngdal kan by på bl.a. et koselig handelsentrum med flere fasiliteter, badeland, strender og Handelsparken.

En kort kjøretur unna, ligger også Flekkefjord sentrum, Kvinesdal sentrum og Farsund sentrum.

Innhold

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje: 1. etg. 63 m².

P-rom inkl: Entrè, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.

Kommentar fra takstmann:
Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet. Loft har ikke måleverdig areal pga. lav romhøyde (under 1,90 m). Rømningsforhold og dagslysflate er ikke vurdert på loft, da etasjen ikke har nok romhøyde til at etasjen har måleverdig areal (derav ikke godkjent som bruksrom).

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Standard

Pen enebolig med gjennomgående normal standard. Gulvene er belagt med laminat og belegg. Veggene er bekledd med malte plater og trepanel. Delikat innredet i harmoniske fargetoner.

Trivelig vinkelstue med åpen kjøkkenløsning og gode vindusflater som slipper godt med lys inn. Fra stuen er det utgang til en solrik og romslig terrasse. Gjennom de store vindusflatene kan utsikten utover naturen rundt beskues.

Kjøkken fra Ikea med integrerte hvitevarer foruten om kjøleskap som er enkeltstående. Kjøkkenet har en pen utforming i hvit utførelse med profilerte fronter, og passer godt inn i boligens utforming. Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og micro, , som medfølger. Kjøleskap medfølger ikke. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, en god løsning for møblering med spisemøblement med mulighet til forlengelse mot stuen.

Badet er delikat innredet med belegg med varmekabler på gulv og baderomsplater på vegg. Badet er utstyrt med toalett, baderomsinnredning, dusjløsning og opplegg til vaskemaskin.

Boligen er utstyrt med 3 soverom, fordelt med ett i hovedetasjen og to på loft. Soverom på loft har ikke måleverdig areal pga. lav romhøyde.

Lagring i knekott, bod og utvendig bod.
___

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 28.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bolig av ukjent opprinnelig byggeår, som ble reparert/gjenreist etter en brann i 1982. Boligen består av innredet 1. etg. og loft, men loft har ikke måleverdig areal pga. romhøyde under 1,90 m. Boligen ble nærmest totalrenovert i 2015-16, bl.a. med nye vinduer, ny kledning, nye innredninger på våtrom og kjøkken, nytt røropplegg og ny el.-installasjon. Ny taktekking i 2019.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Veggkonstruksjon – 2
Det er påvist andre avvik: Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er stedvis store åpninger mellom grunnmur og veggkonstruksjon, bl.a. med synlig isolasjon i yttervegg hvor større skadedyr kan ta seg inn i konstruksjon. Risiko for skjulte skader. Eier opplyser at det ifm. renovering av bolig i 2015- 16 (bl.a. med ny kledning) ble avdekket forkullet trevirke som ikke var fjernet etter tidligere brannskade, på del av laftet tømmer i vegger og i bjelkelag. Tiltak skal være utført. Det er montert byggskum (som skadedyr lett kan gnage seg gjennom) foran et hull i kledning ved
veranda utenfor stue/kjøkken.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger – 2
Det er ikke montert rekkverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er betydelige skjevheter på gulvoverflate i stue/kjøkken, noe mindre i andre rom.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mursteinpipe er tildekket/innebygget. Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn.

Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Det er påvist skader i trevirke etter mårr (mårr synes å være aktive).

Innvendig > Innvendige trapper
Det er liten frihøyde i trappeløp. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat og røykvarsler.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Nedløp og beslag
Takrenner har punktvise lekkasjer. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist andre avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. I kott bak pipe er det påvist fuktskjoldet overflater, noe som iflg. eier stammer fra tidligere utettheter rundt pipe (feil skal nå være utbedret). Det ble ikke registrert skadelig fuktnivå ved kontroll på befaring.

Utvendig > Vinduer – kjeller
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Hovedinngangsdør har skadet karmpakning, er slitt utvendig og er utett mellom karm og dørblad. Uferdig avslutning utvendig på underside av terskel. Det er skade på balkongdørblad utvendig (dørblad treffer vannbord under et vindu).

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Det er svikt (dårlig understøttelse) på vegg mellom soverom og våtrom. Det ble registrert noe høye fuktvariasjoner på gulv i soverom 1. etg., men ingen synlig skade. Det er en del gulvknirk i 1. etg. (spesielt i stue/kjøkken), samt på loft. Det er stedvis ufagmessig avslutning av gulv langs kanter.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige dører Gå til side
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dels løsnet dørhåndtak ved enkelte dører. Noe overflateskade på dørblad til våtrom.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er ikke fuget i bunn av veggplater, mot sokkellist (gjelder hele rommet). Det er montert dampsperre på bakside av baderomspanel, som kommer til syne ut bak bunn av veggplater. Det er misfarging på vegg i dusj. Det er registrert høye fuktvariasjoner på nedre del av veggplater i dusjhjørne. Det er registrert gliper mellom veggplater og
hjørneprofiler. Bryterdeksel (lysbryter mv.) dekker ikke over hulluttak i veggplate. Eier opplyser at det etter min befaring er utført fuging samt tørk av veggplater.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Gulvbelegg har misfarging inntil gulvsluk i dusj.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Dusjdør har skade på gummipakning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Veggventil er ikke festet helt inntil veggen.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist andre avvik: Det registreres noe monteringsskjevheter på innredning, samt dels løsnet sokkelfront. Det er skade på kjøkkenvask. Det mangler kantlaminat på ende av benkeplate.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Rørstokk er ikke festet. Det er ikke montert rørskap. Vannledninger av plast i krypkjeller er ikke sikret mot skadedyr/mus.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med kombivern (automatsikring med jordfeilbryter pr. kurs). Iflg. eier er det 3-faset strøm inn i boligen.
Det er elektriske varmekabler i gulv på bad (fra 2015) og i gang (fra 2020). Innfelte downlights i himlinger i 1. etg.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Terrengforhold
Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Adkomst

Fra Lyngdal sentrum:
Kjør forbi Lyngdal Karosseri og Auto, ta til venstre i krysset på Årnes. Følg veien ca. 2 km. Boligen ligger på høyre side og er merket med TIL SALGS skilt fra Sørmegleren.

Fra Stavanger:
Etter Vatland-tunnellen på E-39, ta første avkjørsel til høyre, ved skilt mot Tjomsland. Følg veien innover ca. 8 km. Boligen ligger på venstre side og er merket med TIL SALGS skilt fra Sørmegleren.

Parkering

På egen tomt.

Tomt

Tomt i lett skrånende terreng opparbeidet med gruset innkjørsel/tun og plen.

Eiendommens areal er på ca. 1,5 dekar. Grensene anses å være usikre ihht. matrikkel og bør måles opp. Kjøper må akseptere at tomtens arealet kan avvike i større eller mindre grad.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Eiendommen ligger innenfor et område med ras- og skredfare. Tiltak som utvikling, terrengendring, bygging etc. kan kreve dispensasjon etter plan og bygningsloven.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Ansvarlig megler

Janne Lagtun Brikland

Adresse

Dragedalen 27 - 4580

Lyngdal, Norge