Pen innholdsrik enebolig på solrik tomt med havutsikt.

Grettestøveien 1

531_825829417.jpg

Boligtype

Enebolig

Eieform

Eier (Selveier)

Soverom

Prisantydning

kr 3 490 000,–

Liker du denne boligen?

Kontakt megler i dag

Om eiendommen

Velkommen til Grettestøveien !

Meget solrikt beliggende enebolig med sørvendt tomt. Boligen ligger i et veletablert, sentralt og barnevennlig boligfelt.

Naturskjønt nærområde med kort avstand til Bausjestranden, Borhavn og Bispen. Til Vanse sentrum er det ca. 8 km og til Farsund er det ca. 16 km.
Det er ikke boplikt i Farsund kommune.

Boligen ble omfattende renovert og bygd på i 2013/14 og er delikat innredet i lyse og harmoniske fargetoner og har bl.a:
-Lys stue med gode vindusflater vendt mot sjøen.
-Ikea kjøkken
-2 pene bad med belegg på gulv og baderomsplater på vegg.
-4 soverom
-loftstue, tv-stue og bibliotek.
-grovkjeller med vaskerom.

Flat, solrikt og pent opparbeidet tomt med adkomst til stor solrik terrasse med hagestue.

Nydelig utsikt mot Borhavn og havet.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og sjarmerende boligområde i ytre del av Borhaug. Dette er et barnevennlig område med kort avstand til barneskole, barnehage, Bispen sandstrand, flotte turområder, kilometer med sandstrender, Lista Fyr, butikk og gatekjøkken. En av de mest populære surfespottene – Pisserenna – ligger rett på nedsiden av eiendommen. Mange av rekreasjonsområdene ligger med gangsavstand.

Eiendommen har fin utsikt fra flere hold og har sol fra tidlig morgen til kveld. De mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Fra eiendommen er det ca. 16 km til Farsund sentrum.

Innhold

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 215 kvm, Sekundærrom: 70 kvm.

– 1. etasje –
BRA: 73 kvm, P-rom: 71 kvm, S-rom: 2 kvm.
P-rom inkl.: Vindfang , Stue , Kjøkken , Gang , Bad , Soverom
S-rom inkl.: Bod i vindfang.

– Loft –
BRA: 74 kvm, P-rom: 74 kvm.
P-rom inkl.: Stue , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Kontor.

– Kjeller –
BRA: 68 kvm, S-rom: 68 kvm.
S-rom inkl.: Kjellerboder.

Bod utenfor hoveddelen på ca.8 m2, bod utenfor hoveddelen er ikke medregnet i BRA. Men oppgitt her som tillegg utenom.
Etasje høyde i kjeller fra 2.02 meter – 2.06 meter. Boligen har carport, carport er åpen areal og er ikke målt. Hems med lav etasje høyde.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Standard

Pen innholdsrik enebolig meg gjennomgående normal standard. Boligen ble i 2013/2014 omfattende renovert. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett og belegg. Veggene er bekledd med malt huntonitt i lyse fargetoner med innslag av et par oppmalte rom i moderne fargetoner.

Lyst innredet stue med gode vindusflater som slipper godt med lys inn og den flotte utsikten kan beskues fra flere hold. På kalde dager kan man fyre opp i en moderne vedovn som står fint sentrert i stuen. Stuens utforming gir rom for innredning i soner. Ved spesielle anledninger er det mulig å anrette med langbord. Utgang fra stuen til en stor terrasse med hagestue hvor man kan nyte solen store deler av dagen, samt utgang til en balkong i front.

Kjøkkenet har adkomst fra stua. Godt utstyrt og pent innredet Ikea kjøkken med profilert innredning og integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Kjøleskap er enkeltstående og medfølger handelen. Plass til et lite spisemøblement.

Boligen er utstyrt med 2 bad i lik utførelse med belegg på gulv og vegger bekledd med baderomsplater Badene er videre utstyrt med baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Fuktstyrt avtrekksvifte.
Vaskerommet ligger i kjelleren.

Praktisk loftstue på loftet med vinduer vendt mot utsikten. Her kan man nyte roen og nyte utsikten mot moloen og havet. De mange flotte solnedgangene er et skue fra dette rommet. Ekstra god takhøyde gir rommet en god atmosfære. Hemsetrapp fra stua opp til hemsen. Hemsen har mye gulvplass med lagringsmuligheter. Hemsen er ikke godkjent til varig opphold og har ikke ståhøyde.

Boligen er innredet med totalt 4 soverom, fordelt med 1 i 1. etasje og 3 på loft. På loftet er det også etablert en tv-stue og et bibliotek.

Godt med lagringsplass i boligen med lagring i kjeller.
_________________
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 09.11.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig bygget i 1954, renovert og påbygget en etasje i 2013/14. Boligen er godt vedlikeholdt i forhold til alder. Det er behov for justering terrassedører i 1.etasje og kjellerdøra må vedlikeholdes. Et vindu i kjeller er råteskadet og ett glass er punktert. Tidligere kom det litt vann inn på muren over vindu i østvendt gavl og synes på himlingplater langs veggen. Årsak var feil montering av utvendig kledning rett over, dette er nå fikset og det var ingen unormal fuktindikasjoner i området ved befaringen. Det er ikke fall mot sluk i begge bad. Bad 1.etasje mangler tilluft via dør.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Mønedrager. Konstruksjonen er innkledd fra gesims til møne og derfor ikke kontrollert.

Tomteforhold > Byggegrunn:
Det er ukjent byggegrunn.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Vinduer:
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Ett vindu i kjeller østvegg er råteskadet. Ett glass er punktert i samme rom i kjeller.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ingen lufting i konstruksjonen. Loftveranda har ingen synlig ventilspalter.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Støttemur langs veien

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedørene subber i karm og må justeres. Beslag løsning ved terskel på tofløyet terrassedør må endres. Løs glasslist på terrassedør loftstua. Kjellerdøra, utvendig dørblad, fineren begynner å løsne.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Overflater Gulv:
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Tomteforhold > Drenering:
Det er avvik: Saltutfelling på mur under vindu i østvendt gavl.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk under vindu i sydvegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Adkomst

Fra Farsund, kjør til Vanse. Ta så til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg RV 43 i ca. 8 km. Ta til venstre mot Borshavn og til høyre i havna. Følg veien mot høyre og boligen ligger rett frem og er merket med Til Salgs-plakat fra Sørmegleren.

Diverse

I kjeller og i carport ligger diverse materialer/isolasjon som vil medfølge. Materialene er tiltenkt til hagestue og fliser til kjellergulv. Selger har ingen garanti for at det er komplett materialpakke for ferdigstillelse.

Parkering

På egen eiendom og i carport.

Tomt

Solrik tomt opparbeidet med stort plenlagt område. Plenområde er tilrettelagt med robotgressklipper som medfølger handelen. På tomten er det bærbusker og plommetrær. Tomtens størrelse gir rom for boltreplass. Asaltert innkjørsel og gruslagt vei.
Mot sørøst er det opparbeidet en gruslagt plass med tanke på å bygge garasje i fremtiden. Det er ikke søkt om tiltak, noe som evt. vil bli kjøpers ansvar.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Grensene mot 36/27, 36/308 og 36/92 er oppmålt med geografiske koordinater fra matrikkelbrev og målebrev og er således avklart, grensene fremgår av matrikkelrapporten.
Grensen mot 36/76 i sør er oppmålt, men ikke med geografiske koordinater. Registrert grense i matrikkelen kan derfor avvike noe i forhold til de reelle grensene, gjeldene grense fremgår av vedlagte målebrev fra 1971.
Grensene mot gårdsveien i vest fremgår ikke av målebrev eller tilsvarende. Registrert grense i matrikkelen kan også her avvike noe i forhold til de reelle grensene, grunnlaget for denne grensen kan fremkomme av nevnte skylddelingsforretning.

Ved evt. senere oppmåling må et evt. arealavvik aksepteres.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men avsatt til "boligbebyggelse", tilhørende kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028 (PlaniD: 90600), datert 08.03.2018.

Området mot syd og øst er i kommunedelplanen avsatt til fremtidig boligbebyggelse. Det er ikke mottatt noen nabovarsel vedr. bebyggelse på disse områdene pr. dd.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Ansvarlig megler

Anita Cecilie Gabrielsen

Adresse

Grettestøveien 1 - 4563

Borhaug, Norge